Een snelle breedband-internetverbinding voor de publieke sector in de regio Den Haag. Dat is het doel van GlasLokaal. Snel internet en aanvullende diensten en producten voor onderwijs, zorg en cultuur: dat is onze missie.

Voordelen glasvezelnetwerk

Veel organisaties hebben al toegang tot breedband internet. Een ADSL-verbinding is tegenwoordig standaard, ook voor internetverbindingen thuis. Voor regulier mailverkeer en het raadplegen van websites voldoet deze verbinding. Op dit moment wordt via de kabel tussen de 20 en 40 megabit per seconde geleverd voor het downloaden (het binnenhalen van data vanaf bijvoorbeeld internet) en ongeveer 4 megabit per seconde voor het uploaden (het versturen van data vanuit uw organisatie). Een nadeel is dat deze bandbreedte vaak gedeeld moet worden met de ‘buren’, waardoor er momenten zijn dat de bandbreedte veel kleiner is.

beeld-alg2

Voordelen GlasLokaal 

Glaslokaal biedt een betrouwbare, betaalbare en razendsnelle internetverbinding. 

Organisaties die aangesloten zijn op GlasLokaal hebben minimaal de beschikking over twee glasvezelparen. Van ieder paar zorgt één vezel voor het verzenden van data en één voor het ontvangen van data. Glasvezel heeft een vrijwel onbeperkte capaciteit die wordt bepaald door de apparatuur die u er op aansluit. Op dit moment geeft de standaardapparatuur een capaciteit van 100 megabit of van 1 gigabit per seconde. U kunt er ook voor kiezen meerdere glasvezelparen af te nemen om zo een meervoud van 1 gigabit te krijgen. Dat kan direct bij de eerste aansluiting op GlasLokaal, maar dat kunt u ook in een later stadium beslissen. Glaslokaal verwacht in de toekomst het glasvezelnetwerk uit te breiden naar 10 gigabit. Ook dan blijft het mogelijk om voor bandbreedtes tussen de 1 en 10 gigabit te kiezen.

Stichting GlasLokaal voorziet ruim 300 klanten in de publieke sector in en om Den Haag van snel breedbandinternet. Dit doen wij via een eigen hoogwaardig glasvezelnetwerk.

Op uw school, sportvereniging of instelling wilt u snel en betrouwbaar internet. Want het web wordt intensief gebruikt. Voor allerlei toepassingen. En u heeft veel gebruikers.

Sluit u daarom aan bij GlasLokaal! Via glasvezel bieden wij razendsnel internet. Betaalbaar en betrouwbaar. Ook bieden wij diensten als internettoegang, servergebruik en voordelig bellen via internet. Ruim 300 scholen, culturele instellingen en zorginstellingen in de regio Den Haag gingen u voor.