Een snelle breedband-internetverbinding voor de publieke sector in de regio Den Haag. Dat is het doel van GlasLokaal. Snel internet en aanvullende diensten en producten voor onderwijs, zorg en cultuur: dat is onze missie.

GlasLokaal in Onderwijs 

Steeds sneller internet …

Scholen en sportverenigingen hebben steeds sneller internet nodig. Zij maken immers veel gebruik van multimedia. Muziek, filmpjes, weblogs, videoconferenties en websites bijvoorbeeld. Multimediale toepassingen vragen veel bandbreedte. Met een groot aantal leerlingen is al gauw veel bandbreedte nodig om de informatie snel en goed beschikbaar te stellen.

beeld-onderwijs

… op steeds meer Haagse scholen …

Het Haagse onderwijs maakt al op grote schaal gebruik van breedband. Ongeveer 160 scholen voor basisonderwijs, 50 middelbare scholen en de Haagse Hogeschool gebruiken ons netwerk. Waarvoor gebruiken zij dat netwerk?

… voor diverse toepassingen

Eigen computernetwerk
Scholen werken steeds meer vanaf centraal geplaatste servers. Hierop staat alle software geïnstalleerd en wordt een back-up van de gegevens bewaard. Dit vraagt om een grote bandbreedte: alle vestigingen moeten via het computernetwerk snel toegang hebben tot de informatie op de servers. Daarnaast komen er steeds meer computers en laptops op scholen, onder meer om digitaal lesmateriaal te kunnen gebruiken.

Teleblik: tv-fragmenten bekijken
Met Teleblik van het Instituut voor Beeld en Geluid het Nederlandse kunnen leraren en leerlingen honderden televisie- en radiofragmenten bekijken en beluisteren.

Videoconferentie: Expert op Afstand
Expert op Afstand brengt leerlingen in contact met de wereld buiten de school. Tijdens een videoconferentie kunnen leerlingen experts vragen stellen. Tientallen scholen voor primair en voortgezet onderwijs hebben geëxperimenteerd met Expert op Afstand.

KidsviewTV: de klas als filmploeg
Leerlingen maken zelf een televisieprogramma dat wordt uitgezonden bij de lokale televisiezender DenHaagTV: KidsviewTV. Ze werken samen in kleine groepjes aan onder andere een productieplanning, het opstellen van een scenario, filmen, interviewen, beheer van de website en natuurlijk de videomontage.

Stichting GlasLokaal voorziet ruim 300 klanten in de publieke sector in en om Den Haag van snel breedbandinternet. Dit doen wij via een eigen hoogwaardig glasvezelnetwerk.

Op uw school, sportvereniging of instelling wilt u snel en betrouwbaar internet. Want het web wordt intensief gebruikt. Voor allerlei toepassingen. En u heeft veel gebruikers.

Sluit u daarom aan bij GlasLokaal! Via glasvezel bieden wij razendsnel internet. Betaalbaar en betrouwbaar. Ook bieden wij diensten als internettoegang, servergebruik en voordelig bellen via internet. Ruim 300 scholen, culturele instellingen en zorginstellingen in de regio Den Haag gingen u voor.