Een snelle breedband-internetverbinding voor de publieke sector in de regio Den Haag. Dat is het doel van GlasLokaal. Snel internet voor onderwijs, zorg en cultuur: dat is onze missie.

GlasLokaal in Cultuur

Snel internet bij culturele instellingen …

In Den Haag maken onder meer het Gemeentemuseum, het Mauritshuis en de Culturele Broedplaats gebruik van GlasLokaal. Waarvoor gebruiken zij dat netwerk?

beeld-cultuur

… voor diverse toepassingen

Videoconferenties
Regisseurs kunnen via een videoconferentie aanwezig zijn bij repetities in andere landen en contact hebben met acteurs en andere betrokkenen.

Voorstellingen online
Veel gezelschappen willen een voorstelling of een deel daarvan op hun website plaatsen. Ook musea willen soms een deel van hun collectie laten zien aan websitebezoekers.

Educatieve projecten
Cultuurinstellingen bereiden bijvoorbeeld het bezoek van een schoolklas aan een tentoonstelling voor via internet.

Het Haags Gemeentemuseum
Haags Gemeentemuseum heeft Wonderkamers ingericht voor middelbare scholieren. Elke Wonderkamer is een wereld op zich, met een eigen sfeer en inrichting die past bij het onderwerp. De Wonderkamers zijn op internet te bezoeken. Ook wordt er in de Wonderkamers internet gebruikt.

Naturalis
Natuurhistorisch Museum Naturalis uit Leiden liet leerlingen live meekijken met een medewerker die dieren conserveert voor het museum. Dit gebeurde voor het videoconferentie-project ‘Expert op Afstand’.

 

Stichting GlasLokaal voorziet ruim 300 instellingen in de publieke sector in en om Den Haag van snel breedbandinternet. Dit doen wij via een eigen hoogwaardig glasvezelnetwerk.

Op uw school of instelling wilt u snel en betrouwbaar internet. Want het web wordt intensief gebruikt. Voor allerlei toepassingen. En u heeft veel gebruikers.

Sluit u daarom aan bij GlasLokaal! Via glasvezel bieden wij razendsnel internet. Betaalbaar en betrouwbaar. Ook bieden wij diensten als internettoegang via internet. Ruim 300 scholen, culturele instellingen en zorginstellingen in de regio Den Haag gingen u voor.