Een snelle breedband-internetverbinding voor de publieke sector in de regio Den Haag. Dat is het doel van GlasLokaal. Snel internet voor onderwijs, zorg en cultuur: dat is onze missie.

GlasLokaal in Onderwijs 

Steeds sneller internet …

Scholen hebben steeds sneller internet nodig. Boeken worden steeds meer vervangen door digitaal lesmateriaal. Daarnaast maken scholen dagelijks gebruik van multimediale toepassingen. Met een groot aantal leerlingen is al gauw zeer veel bandbreedte nodig om de informatie snel en goed beschikbaar te stellen. Zeker omdat scholen vaak applicaties gebruiken die draaien in de cloud.

beeld-onderwijs

… op steeds meer Haagse scholen …

Het Haagse onderwijs maakt al op grote schaal gebruik van GlasLokaal: wij zijn dé internetaanbieder voor onderwijsinstellingen en kennen dus als geen andere partij de behoeftes van scholen. Ongeveer driekwart van de scholen voor basisonderwijs, middelbare scholen, MBO en HBO is aangesloten op ons glasvezelnetwerk. Logisch: wij bieden een hoogwaardige professionele aansluiting die veel minder storingsgevoelig is dan een consumentenaansluiting, een grotere bandbreedte biedt en een gegarandeerde snelheid van tenminste 1 Gbit/sec.

… voor diverse toepassingen

Waarvoor gebruiken deze scholen dat netwerk? En waarvoor is internet in de toekomst nodig?

Eigen computernetwerk
Scholen werken op grote schaal vanaf centraal geplaatste servers. Gegevens worden centraal opgeslagen en moeten vanaf veel verschillende plekken op een veilige manier kunnen worden bereikt. Om ouders, leerkrachten, leerlingen en andere betrokkenen vanaf verschillende plekken snel en vooral op een veilige manier toegang te geven is veel bandbreedte nodig, hoge snelheden en een veilige en stabiele verbinding nodig. Op de servers, in de cloud en op het internet.

Applicaties uit de cloud

Scholen maken op grote schaal gebruik van applicaties uit de cloud. Dat gebeurt met laptops, smartphones en tablets, en steeds vaker met meerdere apparaten tegelijk die continu met het netwerk verbonden zijn. Dat vraagt om een snelle, stabiele en veilige internetaansluiting.

Toekomstige ontwikkelingen: blockchain en MDM

Het internet is niet veilig genoeg voor het uitwisselen van waarde. Denk hierbij aan zoals rechten op literatuur of het uitreiken van een certificaat of diploma voor een opleiding. Blockchaintechnologie kan hiervoor een oplossing bieden. Gegevens worden met behulp van encryptie opgeslagen, waardoor ze niet meer zomaar veranderd kunnen worden. Lees meer over blockchain in het onderwijs.

Daarnaast wordt Mobile Device Management op steeds meer scholen ingezet. MDM biedt de docent overzicht: welke leerling is op welk device ingelogd? Met MDM legt u de verantwoordelijkheid voor het beheer van de devices op de juiste plaats vast in de organisatie. Lees meer over Mobile Device Management.

Meer weten over ICT-trends in het onderwijs?

Big data, digitaal toetsen, sociale robots: informatietechnologie is continu in beweging. Op Kennisnet is veel informatie te vinden over dit onderwerp."

Stichting GlasLokaal voorziet ruim 300 instellingen in de publieke sector in en om Den Haag van snel breedbandinternet. Dit doen wij via een eigen hoogwaardig glasvezelnetwerk.

Op uw school of instelling wilt u snel en betrouwbaar internet. Want het web wordt intensief gebruikt. Voor allerlei toepassingen. En u heeft veel gebruikers.

Sluit u daarom aan bij GlasLokaal! Via glasvezel bieden wij razendsnel internet. Betaalbaar en betrouwbaar. Ook bieden wij diensten als internettoegang via internet. Ruim 300 scholen, culturele instellingen en zorginstellingen in de regio Den Haag gingen u voor.