Een snelle breedband-internetverbinding voor de publieke sector in de regio Den Haag. Dat is het doel van GlasLokaal. Snel internet voor onderwijs, zorg en cultuur: dat is onze missie.

Glaslokaal in zorg

Snel internet in de zorg … 

Ook ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen maken gebruik van ons glasvezelnetwerk. Bijvoorbeeld Medisch Centrum Haaglanden, Respect, Stichting Middin en Saffier de Residentiegroep.

beeld-zorg

 … voor diverse toepassingen

Waarvoor gebruiken zorginstellingen dit netwerk?

Eigen computernetwerk

Zorginstellingen werken vanaf centraal geplaatste servers. Hierop staat alle software geïnstalleerd en wordt een back-up van de gegevens bewaard. Dit vraagt om een grote bandbreedte: alle vestigingen moeten via het computernetwerk snel toegang hebben tot de informatie op de servers. En natuurlijk hebben bewoners en hun bezoekers ook hun eigen smartphone of tablet die ze willen verbinden met wifi. Verder is voor zorginstellingen de hele logistiek rondom het bestellen en verstrekken van medicijnen belangrijk. En bij zorginstellingen loopt een steeds groter deel van de bedrijfsprocessen zoals bijvoorbeeld het opstellen en managen van roosters via het internet.

Digitaal consult

Mensen met een chronische ziekte die zich zorgen maken kunnen online een eerste gesprek voeren met hun arts. Via internet overleggen ze met een arts om te kijken of ze naar het ziekenhuis moeten komen. Onderzoeksresultaten als de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel kan de patiënt digitaal doorgeven aan de arts.

Röntgenfoto’s versturen

Röntgenfoto’s zijn vaak digitaal beschikbaar in het ziekenhuis waar ze gemaakt zijn. Een fysiotherapeut of arts kan via breedbandinternet snel beschikken over de digitaal gemaakte röntgenfoto’s van een patiënt.

Videoconferenties

Snel en makkelijk overleg: met videoconferentie-apparatuur kunnen artsen de onderzoeksresultaten met elkaar bespreken. Interlokaal en internationaal.

In de operatiekamer

Tijdens sommige operaties worden robots ingezet die deels via internet worden aangestuurd. Om te garanderen dat alle benodigde informatie beschikbaar is voor de robot, gebruikt men een beveiligd en afgeschermd lichtpad: een stukje afgeschermde glasvezel.

 

Stichting GlasLokaal voorziet ruim 300 instellingen in de publieke sector in en om Den Haag van snel breedbandinternet. Dit doen wij via een eigen hoogwaardig glasvezelnetwerk.

Op uw school of instelling wilt u snel en betrouwbaar internet. Want het web wordt intensief gebruikt. Voor allerlei toepassingen. En u heeft veel gebruikers.

Sluit u daarom aan bij GlasLokaal! Via glasvezel bieden wij razendsnel internet. Betaalbaar en betrouwbaar. Ook bieden wij diensten als internettoegang via internet. Ruim 300 scholen, culturele instellingen en zorginstellingen in de regio Den Haag gingen u voor.